Fundația „Episcop Melchisedec” filiala Bacău a lansat proiectul european finanțat de AM POSDRU pentru stagiile de practică ale studenților

Astăzi, 24 iulie, a avut loc deschiderea proiectului cu titlul ”Creșterea angajabilitații personale a studenților prin stagii de practică performante, consiliere profesională și orientare în carieră”, care va fi derulat de Fundația ”Episcop Melchisedec”, filiala Bacău, în colaborare cu SC. Kubert HPS SRL, alături de Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău și alte instituții de învățământ superior din Iași.

Astăzi, 24 iulie, a avut loc deschiderea proiectului cu titlul ”Creșterea angajabilitații personale a studenților prin stagii de practică performante, consiliere profesională și orientare în carieră”, care va fi derulat de Fundația ”Episcop Melchisedec”, filiala Bacău, în colaborare cu SC. Kubert HPS SRL, alături de Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău și alte instituții de învățământ superior din Iași. Delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost arhimandritul Pimen Costea, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului. Întâlnirea a fost moderată de preotul Eugen Ciuche, consilier social-filantropic în cadrul Eparhiei Romanului și Bacăului, care a evidențiat importanța acestui proiect european pentru Fundația ”Episcop Melchisedec”, filiala Bacău, dar și pentru cei care vor fi parteneri în acest demers. De altfel, în luările de cuvânt, atât profesorul universitar Venera Cojocariu, directorul Departamentului de Consiliere Profesională a Universității ”Vasile Alecsandri” Bacău, cât și prof. univ. Tatiana Balint, din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Bacău, au reiterate valoarea acestui proiect pentru studenții și absolvenții facultăților de kinetoterapie, psihologie și asistență socială. ”Scopul proiectului este de a ajuta la reducerea abandonului școlar și menținerea studenților în cadrul învățământului, cât și de a facilita tranziția de la școală la viața activă într-un mod performant, prin dobândirea de competențe profesionale la standardul cerut de piața muncii și de a atenua efectele creșterii ratei șomajului în rândul tinerilor. Activitățile proiectului vizează un grup țintă format din minim 180 de persoane și converg către atingerea obiectivelor specifice”, a menționat preotul Eugen Ciuche.